Bramborová tortilla
150 ml olivového oleje 500 g brambor 1 větší cibule 3 stroužky česneku 5 vajec 50 ml smetany na vaření 1 plechovka kukuřice zelená petrželka sůl pepř
Bramborová tortilla - postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme 100 ml olivového oleje a dáme na něj brambory, které osolíme a dobře promícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na malá kolečka a přidáme k bramborám. Za občasného míchání opékáme dozlatova. Poté vyjmeme z pánvičky a zlehka vše vysušíme ubrouskem. V míse rozšleháme vejce, přidáme smetanu na vaření, osolíme a opepříme.
Přidáme brambory, kukuřici (ze které jsme slili vodu), nasekanou petrželku a opatrně vše promícháme. Na pánvičce rozpálíme zbytek oleje a rovnoměrně na ni rozprostřeme směs (již nemícháme). Na mírném ohni opékáme, až bramborová tortilla ztuhne, a je ze spodu opečená dozlatova. Tortillu obrátíme (nejlépe pomocí talíře) a opečeme i z druhé strany. Hotová bramborová tortilla se krájí jako koláč a podává ozdobená například proužky čerstvé červené papriky.